MAGUNKRÓL

 

Iskolánk 1992-ben kezdte meg működését a Ferencvárosi Művelődési Központban, és 2000 ősze óta működik jelenlegi formájában.

Az oktatás (minden szombaton 9 és 13.30 óra, esetenként 15.00 óra között) három részből áll:

  • színészmesterség (helyzetgyakorlatok, beszédtechnika, drámajátékos foglalkozások)
  • tánc (balett, jazztánc, színpadi mozgás, tánckoreográfiák)
  • ének (musical dalok, operettek, kórusművek, hangképzés)

Növendékeink korosztály szerint csoportra bontva látogatják a foglalkozásokat.

Célunk nem színészek (gyerekszínészek) képzése, hanem a színház, a zene és a mozgás megszerettetése, valamint színházi, zenei, irodalmi alapismeretek elsajátíttatása növendékeinkkel. Tanáraink - a szakma jeles képviselői - nagy gonddal, odafigyeléssel és szeretettel foglalkoznak a gyerekekkel, akik az év közben tanultakat több alkalommal bemutatják a szülőknek és az érdeklődőknek. Általában két "vizsgaelőadást" tartunk egy évben, az egyiket karácsonykor, a másikat a tanév végén. Ezeken az előadásokon rövid színdarabokat, jeleneteket, táncokat, egyéni, illetve csoportos énekszámokat mutatnak be növendékeink. Ezen kívül több alkalommal kapunk fellépési felkérést, amelyekre külön műsort állítunk össze. Így növendékeink nem csak a szüleik, rokonaik, ismerőseik, hanem idegen közönség előtt is gyakorolhatják a színpadi szereplést.

A tanórák mellett minden évben bemutatunk egy teljes színpadi produkciót (musical, mesejáték, koncert), melyben iskolánk valamennyi növendéke szerepet kap, s amelyet folyamatosan műsoron tartunk és előadunk Budapesten és vidéki helyszíneken egyaránt, ezen felül több alkalommal tartottunk előadást külföldön is.

A közös munka és a színház szeretete egy rendkívül erős és összetartó közösséget formál a gyerekekből, akikkel év közben több alkalommal találkozunk függetlenül az iskola óráitól, (kerti-party, kirándulás, korcsolyázás, stb.) emellett más musical csoportokkal is igyekszünk kapcsolatot tartani és megadjuk növendékeinknek az együttműködés lehetőségét másik társulatokkal.